plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastický cviklový šalát: Hotový je raz dva a hodí sa ako zdravá večera, aj ako príloha k hlavnému jedlu!

Ak ste premýšľali nad chutným šalátom z červenej repy, tento môže byť tým pravým.

Je nabitý vitamínmi a chutí naozaj skvele. 

Pripravte si ho ako zdravú večeru alebo ako doplnok hlavnému jedlu.

 

 

Fantastický recept z youtube, ktorý stojí za to, aby ste ho vyskúšali!

Potrebujeme:

2 ks červenej repy

citrónovú šťavu z 1 citróna

1 cibuľu

olivový olej

vlašské orechy

2 strúčiky cesnaku

soľ

čierne mleté korenie

muškátový oriešok

petržlenovú vňať

Postup:

Cviklu si ošúpeme.

Nakrájame na prúžky a vložíme do hlbokej misy. 

Pokvapkáme ju citrónovou šťavou a premiešame. 

 

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Na panvici zahrejeme olivový olej.

Cibuľu na oleji opečieme do zlatohneda. 

 

 

K cibuľke na panvici pridáme pásiky cvikle.

Dobre premiešame vareškou.

Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na strednom ohni. 

Jadrá vlašských orechov si nasekáme nadrobno.

To isté urobíme aj s očisteným cesnakom.

 

 

Cviklu dochutíme soľou, mletým čiernym korením a strúhaným muškátovým orieškom (podľa chuti).

Pridáme cesnak a premiešame.

Podusíme pod pokrievkou do mäkka.

 

 

Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno.

Potom cviklu odstránime z panvice a primiešame k nej vlašské orechy. 

 

 

Šalát preložíme na tanier.

Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a vychutnáme s krajcom čerstvého chleba.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes