Cviklu vyšľahajte s vajíčkami, pridajte týchto pár surovín a výsledkom budete milo prekvapení: Nikdy by mi nenapadlo, že to môže byť taká dobrota!

Vyskúšajte tento dezert z červenej repy podľa receptu z youtube. Jeho chuť vás milo prekvapí!

Potrebujeme:

1 kg červenej repy

3 vajcia

80 g kryštálového cukru

200 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml rastlinného oleja

240 g hladkej múky

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

maslo a 1 PL hladkej múky na vymastenie a vysypanie formy

Na polevu:

2 PL kakaa

160 g kryštálového cukru

100 ml rastlinného oleja

300 ml mlieka

Postup:

Cviklu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. 

Uvarenú cviklu necháme ochladiť, potom ju ošúpeme a nakrájame na plátky. 

Vložíme ju do misy, pridáme vajíčka, cukor a rozmixujeme tyčovým mixérom. 

Keď je cvikla rozmixovaná, nalejeme do misy mlieko, olej a zapracujeme aj vanilkový cukor, kypriaci prášok a preosiatu múku. 

Múku treba preosievať a súčasne aj hmotu miešať. 

Formu si vymastíme roztopeným maslom a vysypeme múkou. Následne do nej vylejeme pripravenú cviklovú hmotu. 

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C a pečieme asi 45 minút. 

Medzitým si pripravíme z uvedených surovín polevu. Všetky suroviny zmiešame v hrnci a za stáleho miešania varíme na miernom ohni do zovretia. Udržujeme ju teplú.

Po upečení koláča urobíme test špáradlom a v prípade, že je dostatočne upečený, vyberieme ho z rúry.

Vrch koláča popicháme špáradlom a polejeme pripravenou polevou. 

Necháme stáť 1 hodinu a potom vyberieme koláč z formy. Následne ho polejeme zvyškom polevy aj zvrchu. 

Hotovo. Môžeme nakrájať a podávať. 

Prajeme dobrú chuť!