plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cviklu vyšľahajte s vajíčkami, pridajte týchto pár surovín a výsledkom budete milo prekvapení: Nikdy by mi nenapadlo, že to môže byť taká dobrota!

Vyskúšajte tento dezert z červenej repy podľa receptu z youtube.

Jeho chuť vás milo prekvapí!

 

 

Potrebujeme:

1 kg červenej repy

3 vajcia

80 g kryštálového cukru

200 ml mlieka

100 ml rastlinného oleja

240 g hladkej múky

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

maslo a 1 PL hladkej múky na vymastenie a vysypanie formy

Na polevu:

2 PL kakaa

160 g kryštálového cukru

100 ml rastlinného oleja

300 ml mlieka

Postup:

Cviklu vložíme do hrnca.

Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. 

 

 

Uvarenú cviklu necháme ochladiť, potom ju ošúpeme.

A nakrájame na plátky. 

Vložíme ju do misy, pridáme vajíčka, cukor a rozmixujeme tyčovým mixérom. 

 

 

Keď je cvikla rozmixovaná, nalejeme do misy mlieko, olej.

Zapracujeme aj vanilkový cukor, kypriaci prášok a preosiatu múku. 

Múku treba preosievať a súčasne aj hmotu miešať. 

 

 

Formu si vymastíme roztopeným maslom a vysypeme múkou.

Následne do nej vylejeme pripravenú cviklovú hmotu. 

 

 

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C a pečieme asi 45 minút. 

Medzitým si pripravíme z uvedených surovín polevu.

Všetky suroviny zmiešame v hrnci a za stáleho miešania varíme na miernom ohni do zovretia.

Udržujeme ju teplú.

Po upečení koláča urobíme test špáradlom a v prípade, že je dostatočne upečený, vyberieme ho z rúry.

 

 

Vrch koláča popicháme špáradlom.

Polejeme pripravenou polevou. 

 

 

Necháme stáť 1 hodinu a potom vyberieme koláč z formy.

Následne ho polejeme zvyškom polevy aj zvrchu. 

 

 

Hotovo.

Môžeme nakrájať a podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes