plny-hrniec_transparent_negativ.png

Aj tí, čo cviklu nemusia sa za týmto idú potrhať: Len dať na alobal s cesnakom, pokvapkať a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!

Úžasný recept mám od pani Hany C. a je to naozaj dobrota!

Výborné ako príloha, ale aj ako perfektná a zdravá večera. Môj manžel nemá červenú repu rád, no keď som ju pripravila takto, zjedol jej celý plech. Úžasný recept mám od pani Hany C. a je to naozaj dobrota!

Potrebujeme:

½ kg malej červenej repy

1 väčšiu hlávku cesnaku

Soľ

Majoránku

Čierne mleté korenie (prípadne aj iné koreniny či bylinky)

6 lyžíc olivového oleja

3 lyžice balsamico octu

Postup:

Repu očistíme a nakrájame na mesiačiky.

Zapekaciu misu vyložíme alobalom – mal by pokrývať aj steny misy.

Na alobal uložíme kúsky repy, neošúpané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, koreninami, bylinkami a nakoniec pokvapkáme tekutými prísadami.

Teraz prichádza najdôležitejšia časť, zabalenie.

Na vrch repy položíme ďalší kúsok alobalu a prečnievajúce konce alobalu na stenách misy zahneme, čím vytvoríme akýsi uzatvorený, tesný balíček, vo vnútri ktorého je repa so všetkými prísadami a nevytečie z neho šťava.

Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 60-90 minút (všetko závisí od veľkosti repy, musí byť mäkká).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes