plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zoberte obyčajnú CVIKLU, soľ a buďte zdraví celý rok: Starý sedliacky RECEPT na skutočnú delikatesu za 50 minút!

Určite viete, aká zdravá a prospečená je cvikla pre naše zdravie. Ak ste zatiaľ nenašli cestu k tejto super zdravej zelenine, máme pre vás perfektný tip. Starodávny tip na cviklu v soli by ste rozhodne mali skúsiť.

 

 

Cvikla v tejto úprave je jednoducho a rýchlo pripravená a naozaj lahodná.

Určite skúste tento recept na zdravú pochúťku.

Účinky cvikly na zdravie:

 

 

Podporuje obranyschopnosť

Posilňuje srdce a cievy

Znižuje vysoký cholesterol aj krvný tlak

Chráni telo a bunky pred voľnými radikálmi

Posilňuje vlasy a nechty

Podporuje funkciu pečene

Odkysľuje organizmus

Močopudná, podporuje obličky

Zlepšuje vyprázdňovanie

Podporuje tvorbu krvi

Zlepšuje pevnosť kože a kostí

Zmierňuje menštruačné bolesti

Pomáha unaveným očiam a zlepšuje zrak

Pomáha v boji proti alergiám a mykózam

Bojuje proti únave, aj chronickej únave

Prospieva vlasom, nechtom a pleti. Zabraňuje vzniku vrások a pokožke dodáva pružnosť.

Analgetický účinok – pôsobí proti bolesti,

Obsahuje súbor unikátnych stopových prvkov, ktoré v tejto kombinácií nikde inde nenájdeme ,

Bohatá na jód – dôležitá pri liečbe ochorení štítnej žľazy.

Okrem uvedených faktov je červená repa bohatá na vitamíny C a E, obsahuje železo, horčík, zinokdraslík.

Pre vysoký obsah kyseliny listovej je červená repa vynikajúca pre tehotné ženy – jej zloženie má priaznivý vplyv na bezchybný vývoj plodu.

Cvikla v soli

 

 

Na facebooku sme našli starodávny recept na cviklu pečenú v soli.

Tento recept je úplne jednoduchý.

V skutočnosti vám naň stačia len dve prísady a čo je najlepšie, cvikla si takýmto spôsobom zachová všetky živiny a zdraviu prospešné látky.

Neváhajte a skúste tento recept.

 

 

Potrebujeme:

2-3 malé hlávky repy na osobu

soľ

Postup:

Na tento recept potrebujeme malú cviklu.

 

 

Čím je menšia, tým lepšie a ľahšie sa dá uvariť a na tanieri bude vyzerať krajšie.

Hlávky umyte v troche vody a potom ich osušte.

Vezmeme kúsok papiera na pečenie a nasypeme naň porciu soli.

 

 

Je potrebné, aby sa do nej dala repa „posadiť“. (cca 2 polievkové lyžice).

Je dôležité používať prírodnú soľ, ktorá neobsahuje draslík.

Skvelá je jednoduchá hrubozrnná kuchynská soľ.

 

 

Keď je repa uložená na soľnom lôžku, nasypeme ju aj na vrch, aby zrná soli dobre obalili hľuzy.

Potom okraje papiera na pečenie spojíme a zrolovaním okrajov papiera náš malý balíček uzavrieme.

Dôvodom je, aby sa vzniknutá para hneď neodparila.

 

 

Takto sa repa podusí v slanej pare. pri 160 stupňoch cca.

Pečieme ich 50 minút.

Či repa zmäkla, môžeme skontrolovať vidličkou.

 

 

Vyberte ich z rúry, rozbaľte, ošúpte a ihneď zjedzte.

Pri lúpaní buďte opatrní, pretože takto pečená cvikla môže byť naozaj veľmi horúca!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes