plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šťavu len ZMIEŠAME s cukrom a za 15 minút dostaneme pol kila cukríkov takmer ZADARMO: Na rozdiel od tých v obchode sú BEZ prísad.

Dobré cukríky z obchodu sú dosť drahé, ale aj tie môžu obsahovať množstvo konzervantov a zvýrazňovačov chuti.

Cúkríky si jednoducho spravíme sami – stačí zmiešať šťavu s cukrom a po 15 minútach bude na stole kilá sladkostí.

 

 

Potrebujeme:

30 mililitrov akejkoľvek ovocnej šťavy

120 gramov kr cukru.

Postup:

 

 

Do misky nasypeme cukor.

Zalejeme vybranou čerstvo vylisovanou šťavou.

 

 

Dáme do mikrovlnky na 800 wattov.

A počkáme 4 minúty.

 

 

Vznikne nám karamelová hmota.

Nalejeme do formičiek, necháme stuhnúť a sladkosti sú hotové.

Turecké cukríky za 15 minút!

Na prípravu týchto cukríkov nepotrebujete veľa času, ani energie.

 

 

Môžete ich mať, kedykoľvek na ne dostanete chuť.

Originálna turecká sladkosť, ktorá určite poteší aj ak malý darček.

Stačí len pekne zabaliť a sladké prekvapenie je na svete. A s láskou robené veci chutia najlepšie :)

 

 

Potrebujeme:

380 ml vody

300 g cukru

250 ml pomarančovej šťavy (ak nemáte čerstvú pomarančovú šťavu použite džús, ale v tomto prípade uberte cukor)

140 g kukuričného škrobu

3-4 PL citrónovej šťavy

Na obalenie

3 PL kukuričného škrobu

1 Pl práškového cukru

Postup:

 

 

Do hrnca si nalejeme vodu.

Pridáme pomarančovú šťavu, pridáme cukor a kukuričný škrob.

Dobre premiešame metličkou.

 

Na miernej teplote varíme, kým hmota nezhustne.

Pridáme 3 PL citrónovej šťavy.

 

 

Opäť dobre premiešame.

Hmotu vylejeme do formy.

Necháme vychladnúť.

 

 

Obaľovanie:

V miske si zmiešame práškový cukor a kukuričný škrob.

Vychladnutú hmotu nakrájame na malé cukríky.

Obaľujeme v cukrovej zmesi.

 

 

Ako sami vidíte aj vo videu, cukríky sú naozaj jednoduché a rýchlo hotové.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes