Ako z cukrárne: Fantastické šamróny s dvojakým krémom

13

Tiež neviete raz čas odolať týmto chrumkavým trubičkám plneným lahodným bielkovým krémom? Prinášame vám skvelý recept na domáce šamróny, plnené dvojakým krémom z bielkov a mascarpone. Budete sa zalizovať! :-)

Potrebujeme:

1 bal lístkového cesta rozmrazeného

 

Na mascarpone krém:

4 žĺtky

100 g kryštálového cukru

25 g kukuričného škrobu

25 g hladkej múky

1 lyžičku vanilkovej arómy (alebo 1 bal. vanilkového cukru)

250 g mascarpone

500 ml mlieka

Na bielkový krém:

4 bielky

200 g práškového cukru

Štipku rumovej arómy

1 lyžicu citrónovej šťavy

 

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát. Z cesta vykrajujeme prúžky hrubé približne 2 cm a dlhé približne 20 cm. Prúžky obtočíme okolo roliek na prípravu šamrónov. Preložíme na pech vystlaný papierom na pečenie a upečieme dozlatista (pri teplote 200 stupňov približne 20 minút).

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky ušľaháme šľaháme po dobu 3 minút, potom pridáme cukor, a šľaháme ďalšie 3-4 minúty. Následne pridáme kukuričný škrob a vmiešame do hmoty tak, aby nevznikli hrudky. Nakoniec rovnako vmiešame aj múku, vanilkovú arómu a celú zmes ešte prešľaháme.

Do žĺtkového krému vmiešame 1/3 mlieka a zvyšok preložíme na plameň a zahrejeme. Keď je mlieko zohriate, pridáme vanilkový krém a celú zmes varíme za stáleho miešania do zhustnutia (5-10 minút). Krém preložíme do misky a šľaháme, kým nezíska vláčnu konzistenciu.

Do vychladnutého vanilkového krému jemne vmiešame mascarpone. Krém vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Z bielkov, citrónovej šťavy, arómy a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Potom preložíme do vodného kúpeľa a miešame, kým nezískame hladký hustý krém. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si cukrárenské vrecká. Do ½ šamrón naplníme žĺtkový a do druhej bielkový krém. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.

Témy:


Pridajte svoj komentár