Ako z cukrárne: Fantastické šamróny s dvojakým krémom

Tiež neviete raz čas odolať týmto chrumkavým trubičkám plneným lahodným bielkovým krémom? Prinášame vám skvelý recept na domáce šamróny, plnené nie jedným, ale hneď dvoma druhmi lahodného krému.

Tiež neviete raz čas odolať týmto chrumkavým trubičkám plneným lahodným bielkovým krémom? Prinášame vám skvelý recept na domáce šamróny, plnené dvojakým krémom z bielkov a mascarpone. Budete sa zalizovať! :-)

Potrebujeme:

1 bal lístkového cesta rozmrazeného

 

Na mascarpone krém:

4 žĺtky

100 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

25 g kukuričného škrobu

25 g hladkej múky

1 lyžičku vanilkovej arómy (alebo 1 bal. vanilkového cukru)

250 g mascarpone

500 ml mlieka

Na bielkový krém:

4 bielky

200 g práškového cukru

Štipku rumovej arómy

1 lyžicu citrónovej šťavy

 

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát. Z cesta vykrajujeme prúžky hrubé približne 2 cm a dlhé približne 20 cm. Prúžky obtočíme okolo roliek na prípravu šamrónov. Preložíme na pech vystlaný papierom na pečenie a upečieme dozlatista (pri teplote 200 stupňov približne 20 minút).

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky ušľaháme šľaháme po dobu 3 minút, potom pridáme cukor, a šľaháme ďalšie 3-4 minúty. Následne pridáme kukuričný škrob a vmiešame do hmoty tak, aby nevznikli hrudky. Nakoniec rovnako vmiešame aj múku, vanilkovú arómu a celú zmes ešte prešľaháme.

Do žĺtkového krému vmiešame 1/3 mlieka a zvyšok preložíme na plameň a zahrejeme. Keď je mlieko zohriate, pridáme vanilkový krém a celú zmes varíme za stáleho miešania do zhustnutia (5-10 minút). Krém preložíme do misky a šľaháme, kým nezíska vláčnu konzistenciu.

Do vychladnutého vanilkového krému jemne vmiešame mascarpone. Krém vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Z bielkov, citrónovej šťavy, arómy a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Potom preložíme do vodného kúpeľa a miešame, kým nezískame hladký hustý krém. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si cukrárenské vrecká. Do ½ šamrón naplníme žĺtkový a do druhej bielkový krém. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.