plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cukrárka vložila do formy kus fólie a zopla ju štipcom: Keď ju zložila, celá rodina si mohla oči vyočiť!

Dnes sme vám priniesli recept na úžasný dezert, ktorý je v skutočnosti veľmi jednoduchý, ale chuť je viac ako nebeská. Môžete tiež použiť kúsky korpusu, piškóty alebo dokonca sušienky, aby ste získali naozaj špeciálny a chutný jahodový koláč.

Dnes sme vám priniesli recept na úžasný dezert, ktorý je v skutočnosti veľmi jednoduchý, ale chuť je viac ako nebeská. Môžete tiež použiť kúsky korpusu, piškóty alebo dokonca sušienky, aby ste získali naozaj špeciálny a chutný jahodový koláč. Vďaka nápadu mojej mamy – cukrárky s pásikom fólie a štipcom vyzerá dokonale!

Potrebujeme (na dezert s priemerom 20 cm):

500 g jahôd,
500 ml smotany na šľahanie,
240 g mascarpone izbovej teploty – alebo jemného tvarohu,
3 lyžice práškového cukru,
1 čajovú lyžičku vanilkovej arómy,
Kúsky suchej piškóty, sušienky alebo detských piškót,
Mlieko

Postup:

Vyšľahajte šľahačku a v samostatnej nádobe aj  mascarpone alebo tvaroh, cukor a vanilku – zmiešajte obe hmoty a pripravte ľahký krém.Odstrihnite kúsok pevnej plastovej fólie a pripevnite ju k okrajom formy pomocou štipca – tak docielite, že fólia bude držať na mieste – super zlepšovák mojej mamy, ktorý používajú pri príprave dezertov aj profíci. Jahody umyjeme a nakrájame na polovice.

Kúsky piškóty, sušienok alebo detských piškót namočíme krátko do mlieka a po obvode uložíme jahody. Teraz už len navrstviť krém, zvyšné jahody, opäť krém a uhladiť. Dajte stuhnúť a potom len otvorte formu a odstráňte fóliu. Nádherná torta je na svete. Môžete dozdobiť ešte s pár kúskami jahôd.

Torta vyzerá dokonale a nie je na tom naozaj nič zložité, odporúčam!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes