Cukrárka prezradila, ako pripraviť najchutnejšie cesto na sladké dobroty: Stačí lyžica tejto prísady a cesto vám porastie doslova pred očami!

Najjemnejšie a krásne nadýchané šišky, lievance ale aj muffiny. Cukrárka prezradila, že jej sladkým tajomstvom je prísada, ktorá sladká vôbec nie je

Najjemnšie a krásne nadýchané šišky, lievance ale aj muffiny. Cukrárka prezradila, že jej sladkým tajomstvom je prísada, ktorá sladká vôbec nie je – ide o obyčajný alkohol – vodku. Áno čítate správne, stačí ju pridať do cesta, krásne narastie a vodka sa počas tepelnej úpravy celkom vyparí a namiesto alkoholu po nej ostanú v ceste vzduchové bublinky, vďaka ktorým je výsledok krásne nadýchaný.

Potrebujeme:

2 vajcia

3-4 lyžice kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

4 lyžice kyslej smotany

2 šálky hladkej múky

...

1 lyžicu vodky

½ lyžičky sódy bikarbóny

Štipku soli

Postup:

Vajcia rozšľaháme s cukrom, pridáme soľ, vanilkový cukor, smotanu a vodku. Nakoniec do cesta vmiešame aj sypké prísady – preosiatu múku a sódu.

Vypracujeme jednotné cesto – ak je príliš riedke, pridáme viac múky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a vyrežeme z neho ľubovolné tvary a vyprážame na oleji dozlatista.

Posypem práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom