Najjemnšie a krásne nadýchané šišky, lievance ale aj muffiny. Cukrárka prezradila, že jej sladkým tajomstvom je prísada, ktorá sladká vôbec nie je – ide o obyčajný alkohol – vodku. Áno čítate správne, stačí ju pridať do cesta, krásne narastie a vodka sa počas tepelnej úpravy celkom vyparí a namiesto alkoholu po nej ostanú v ceste vzduchové bublinky, vďaka ktorým je výsledok krásne nadýchaný.
Potrebujeme:
2 vajcia
3-4 lyžice kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
4 lyžice kyslej smotany
2 šálky hladkej múky
1 lyžicu vodky
½ lyžičky sódy bikarbóny
Štipku soli
Postup:
Vajcia rozšľaháme s cukrom, pridáme soľ, vanilkový cukor, smotanu a vodku. Nakoniec do cesta vmiešame aj sypké prísady – preosiatu múku a sódu.
Vypracujeme jednotné cesto – ak je príliš riedke, pridáme viac múky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a vyrežeme z neho ľubovolné tvary a vyprážame na oleji dozlatista.
Posypem práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom