plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cukrárka zamiešala jednoduchú polevu z bielku, cukru a naniesla ju na balón: Neuveríte, aká krása z toho vznikla – toto obdivuje každý!

Úžasný nápad na sladkú ozdobu, ktorá prekrásne vyzerá a navyše aj fantasticky chutí. Na slávnostnom stole nemôže byť krajšia ozdoba.

Potrebujeme:

1 vajce

250 g práškového cukru

Trochu citrónovej šťavy

Postup:

Nachystáme si 1 vajce, 250 g práškového cukru a trochu citrónovej šťavy.

Bielok oddelíme od žĺtka a zľahka ho premiešame.

Postupne pridávame za stáleho miešania preosiaty práškový cukor, až kým nezískame požadovanú konzistenciu – možno nebudete potrebovať ani celých 250 g, možno naopak viac.

Vmiešame aj citrónovú šťavu, takto by mala vyzerať výsledná konzistencia.

Teraz si bielkovú hmotu prikryjeme fóliou, aby sa nám navrchu nevytvorila kôrka a zatiaľ si nafúkame balóniky.

Z papieru na pečenie si urobíme jednoduché zdobiace špice.

Urobíme jednoduchý vzor po celom povrchu.

Takto pokračujeme aj s ostatnými balónikmi a zvyšnou polevou.

Zavesíme a dáme vysušiť – trvá to asi 1 deň.

Potom už len opatrne oddeliť od povrchu balónika, balónik prasknúť a vybrať. To je všetko, máte takéto úžasné sladké ozdoby.

Video návod:

https://youtu.be/MLtWa5ryR0s

Najlepšie recepty na dnes