Cuketu už nevyprážam: Neuveriteľne chutný a ľahký recept!

Nezvyčajný spôsob prípravy cukety, ktorý si obľúbite.

Zapečte cuketu a podávajte ju so sviežou omáčkou.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept z youtube kanála Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук na lahodnú zapekanú cuketu.

...

Potrebujeme:

3-4 cukety

50 ml rastlinného oleja

200 g strúhanky

100 g syra

soľ

bazalku

oregano

2-3 strúčiky cesnaku

Na omáčku:

250 ml bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

soľ

korenie podľa chuti

1 strúčik cesnaku

petržlenovú vňať

koriander

kôpor

Postup:

 

 

Z cukety odstránime konce.

Nakrájame ju na plátky.

Plátky potrieme olejom.

 

 

Do taniera pridáme strúhanku.

Pridáme aj soľ, bazalku a oregano.

 

 

Potom do zmesi pridáme nastrúhaný syr a cesnak.

Lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Naolejovanú cuketu obalíme v strúhankovej zmesi.

Cuketu poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech s cuketami vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15-20 minút pri teplote 200°C.

 

 

Pripravíme si omáčku:

do malej misky pridáme jogurt a nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Potom do zmesi najemno nastrúhame cesnak.

Pridáme soľ, korenie.

Dobre premiešame.

Upečenú cuketu servírujeme s lahodnou omáčkou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay