plny-hrniec_transparent_negativ.png

3 cukety nakrájam, zalejem cestom a robím už LEN takto: Najväčšia POCHÚŤKA z cukety – rýchle a jednoduché!

Odkedy som prvýkrát vyskúšala cuketový koláč , ostatné jedlá s touto zdravou zeleninou ustúpili do úzadia.

 

 

Teraz už túto obľúbenú zeleninu len zriedka vyprážam, táto pečená verzia nemá u nás doma konkurenciu.

Ak vám teda ešte ostala nejaká tá cukety, určite to skúste.

Potrebujeme:

Cukety 3-4 kusy

Slnečnicový olej 50 ml

Soľ

Čierne mleté korenie

Strúhanka 2 lyžice

Vajcia 5 kusov

Kefír 350 ml

Pšeničná múka hladká 2 šálky

Sóda bikarbóna 0,5 lyžičky

Zelená cibuľka

Paradajky 3 kusy

Syr podľa chuti

Postup:

Cuketu nakrájame na hrubé plátky.

 

 

Zalejeme ich 30 ml slnečnicového oleja.

Ochutíme soľou, korením, pridáme strúhanku a premiešame.

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a poukladáme cuketu v jednej vrstve.

 

 

Pečieme 20 minút vo vyhriatej rúre na 180°C.

V miske zmiešame vajcia so zvyšným slnečnicovým olejom.

Pridáme soľ, korenie a kefír.

 

 

Do vaječnej zmesi nasypeme múku a sódu bikarbónu.

Vymiešame cesto a pridáme doň aj nakrájanú zelenú cibuľku.

Po 20 minútach pečenia cuketu zalejeme cestom.

 

 

Rovnomerne rozotrieme po povrchu.

Na cesto položíme na tenké plátky nakrájané paradajky.

 

 

Plech na pečenie dajte späť do rúry a pri rovnakej teplote pečte ďalších 25 minút.

Nakoniec posypeme povrch koláča syrom.

 

 

A vrátime do rúry ešte na 10 minút.

Pečený cuketový koláč sa môže podávať ako samostatné jedlo alebo ako predjedlo.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes