plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na cuketový šalát bez zavárania som si priniesla z dovolenky – je fantastický: Dávam ho aj k mäsu namiesto prílohy!

Výborný recept na cuketový šalát, ktorý som si priniesla z dovolenky v Grécku. U nás má veľký úspech.

Potrebujeme:

1 kg cukina

2 ks cibuľa

1 ks paprika červená

80 g soľ

380 g cukor

200-300 ml ocot biely

1-2 KL čili paprička

2 KL horčicové semienka mleté

2 KL kurkuma

1 PL  kukuričný škrob

Postup:

Horčicové semienko si zomelieme najemno – ja som použila mlynček na kávu.

Cukety aj papriku umyjeme, cibuľu očistíme. Všetku zeleninu nakrájame na kúsky. Pridáme soľ a pálivú papriku. Premiešame a necháme 2 hodiny odležať.

Po uplynuté tohoto času zlejeme prebytočnú kvapalinu (časť kvapaliny odložíme bokom). Ocot zmiešame s cukrom, horčicovým práškom, kurkumou a zalejeme ním zeleninu.

Všetko preložíme na plameň a necháme zovrieť, povaríme asi pol hodiny. Kukuričný škrob si zmiešame s trochou šťavy zo zeleniny, ktorú sme si odložili. Pridáme do zeleniny a necháme ešte 1-2 minútky prevariť, aby škrob nebol surový. Týmto zahustíme celú zmes a bude mať veľmi príjemnú rôsolovitú konzistenciu. Horúcu zmes hneď navrstvíme do pripravených čistých pohárov, zavíčkujeme a obrátime hore dnom, zabalíme do deky a necháme vychladnúť. Na druhý deň môžete ochutnávať. :-)

 

Najlepšie recepty na dnes