plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci recept na cuketový perník z hrnčeka: Robota na 5 minút a cuketu v ňom ani necítiť – top čoko koláčik!

Výborný čokoládový perník z cukety. Je taký výborný a šťavnatý, že by ho bol hriech počas sezóny neskúsiť. 

Výborný čokoládový perník z cukety.

 

 

Je taký výborný a šťavnatý, že by ho bol hriech počas sezóny neskúsiť.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček krupicového cukru

1 bal. prášok do perníka

1 bal. vanilkový cukor

2 lyžičky sódy

2 lyžice kakaa

½ lyžičky škorice

 

 

štipku soli

1 hrnček mlieka

½ hrnčeka oleja

2 ks vajcia

2 lyžice lekváru

2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej cukety

Čokoládová poleva:

 

 

Čokoláda na varenie

Olej alebo maslo

Postup:

V miske si zmiešame všetky suché suroviny:

 

 

preosiatu múku, cukor, prášok do perníka, sódu a nakoniec aj kakao a škoricu.

Postupne pridáme tekuté prísady:

mlieko, olej, vajíčka a lekvár.

 

 

Premiešame a do takto pripraveného základu pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu.

Pripravíme si vyššie plech.

Vyložíme ho papierom na pečenie a nalejeme cesto.

 

 

Ak nemáte papier na pečenie, môžete plech vymažeme tukom a vysypať hrubou múkou.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.

 

 

Po upečení polejeme čokoládovou polevou.

Pripravíme ju tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes