Keď je doma ceketa, toto robíme namiesto chleba: Cuketový posúch s cesnakom, šťavnatý a výborný!

Perfektný nápad na šťavnatý domáci posúch s cuketou. Môžete ju pridať nestrúhanú priamo do cesta, alebo naukladať na vrch vo forme tenkých koliesok.

Postup:

400 g hladkej múky

3 lyžičky sušeného droždia

4 dcl olivového oleja

2 dcl vody

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

hrubá soľ a korenie – na posypanie cukety

1 cuketa nastrúhaná alebo nakrájaná na plátky

Postup:

V mise vymiešame z múky, droždia, vody a 1 dcl oleja pružné cesto, ktoré sa bude mierne lepiť.

Ihneď po spracovaní vyklopíme cesto na plech, na ktorý ste predtým naliali zvyšných 1 dcl oleja.

Prikryjeme utierkou, olejom zľahka potrite tiež povrch cesta a nechajte kysnúť prikryté utierkou. Po 45 minútach „rozprestrite“ pomocou prstov cesto po plechu a nechajte ešte ďalších 20 minút kysnúť. Potom do cesta vmiešame nastrúhanú cuketu, ktorú sme si nechali aspoň 15 minút vypotiť.

Na cesto nalejte trochu oleja a vtlačte ho do cesta prstami. Cuketu môžeme pridať aj na vrch, ak ju nechcete dávať priamo do cesta – v takomto prípade ale použijeme cuketu nakrájanú na kolieska a uložíme na pvorch.

Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme 20 minút. Nakoniec pretrieme trochou oleja v ktorom sme si roztlačili 3 trúčiky cesnaku.