Perfektný nápad na šťavnatý domáci posúch s cuketou. Môžete ju pridať nestrúhanú priamo do cesta, alebo naukladať na vrch vo forme tenkých koliesok.
Postup:
400 g hladkej múky
3 lyžičky sušeného droždia
4 dcl olivového oleja
2 dcl vody
soľ
hrubá soľ a korenie – na posypanie cukety
1 cuketa nastrúhaná alebo nakrájaná na plátky
Postup:
V mise vymiešame z múky, droždia, vody a 1 dcl oleja pružné cesto, ktoré sa bude mierne lepiť.
Ihneď po spracovaní vyklopíme cesto na plech, na ktorý ste predtým naliali zvyšných 1 dcl oleja.
Prikryjeme utierkou, olejom zľahka potrite tiež povrch cesta a nechajte kysnúť prikryté utierkou. Po 45 minútach „rozprestrite“ pomocou prstov cesto po plechu a nechajte ešte ďalších 20 minút kysnúť. Potom do cesta vmiešame nastrúhanú cuketu, ktorú sme si nechali aspoň 15 minút vypotiť.
Na cesto nalejte trochu oleja a vtlačte ho do cesta prstami. Cuketu môžeme pridať aj na vrch, ak ju nechcete dávať priamo do cesta – v takomto prípade ale použijeme cuketu nakrájanú na kolieska a uložíme na pvorch.
Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme 20 minút. Nakoniec pretrieme trochou oleja v ktorom sme si roztlačili 3 trúčiky cesnaku.