plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketový koláč na spôsob luxusnej Sacher torty: Kto ochutnal neveril, že tá piškóta je z obyčajnej cukety!

Vynikajúci cuketový koláč na štýl luxusnej sacherovej torty.

 

 

Je úplne jednoduchý a naozaj vynikajúci.

A čo je najlepšie, cuketu v ňom vôbec necítiť.

Vďaka nej je však koláčik veľmi šťavnatý a lahodný.

 

 

Určite skúste a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

350 g špaldovej hladkej múky

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

170 ml oleja

250 g trstinového cukru

3 ks vajcia

štipka soli

50 g kakaa

500 g nastrúhanej a zľahka vytlačenej cukety

150 g orechov (vlašské, lieskové …) nahrubo nasekaných

2 lyžičky škorice

Ďalej:

 

 

200 g redší marhuľovej marmelády

Na polevu:

300 g horkej čokolády (alebo čokoládu na varenie)

200 ml 33% smotany na šľahanie

Postup:

Najskôr si pripravíme cuketu.

 

 

Najlepšia je mladá cuketa, z takej netreba ani šúpať šupku, ak ale chcete, samozrejme, môžete ošúpať.

Cuketu vytlačíme zo šťavy.

Teraz pridáme k cukete ostatné prísady:

 

 

preosiatu múku, vajíčka, cukor, olej, kypriaci prášok a soľ.

Pridáme aj kakao a orechy.

Vymiešame jednotné csto.

 

 

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom.

Na plech navrstvíme naň cesto – uhladíme.

Pečenie pri teplote 180  pečieme cca 30 až 40 minút.

 

 

Vlažný korpus potrieme marmeládou.

Nakoniec pripravíme polevu:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu a smotanu a miešame.

 

 

Necháme na plameni, kým sa nám všetky čokoláda nerozpustí.

Koláčik prelejeme čokoládovou polevou.

Keď stuhne, môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes