plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketový koláč na spôsob luxusnej Sacher torty: Kto ochutnal neveril, že tá piškóta je z obyčajnej cukety!

Vynikajúci cuketový koláč na štýl luxusnej sacherovej torty. Je úplne jednoduchý a naozaj vynikajúci.

Potrebujeme:

350 g špaldovej hladkej múky

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

170 ml oleja

250 g trstinového cukru

3 ks vajcia

štipka soli

50 g kakaa

500 g nastrúhanej a zľahka vytlačenej cukety

150 g orechov (vlašské, lieskové …) nahrubo nasekaných

2 lyžičky škorice

Ďalej:

200 g redší marhuľovej marmelády

300 g horkej čokolády (alebo čokoládu na varenie)

200 ml 33% smotany na šľahanie

Postup:

K nastrúhanej a zo šťavy vymačkanej cukete pridáme všetky ostatné prísady. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom a navrstvíme naň cesto – uhladíme.

Pečenie pri teplote 180  pečieme cca 30 až 40 minút.

Vlažný korpus potrieme marmeládou.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu a smotanu a miešame, kým sa nám všetky čokoláda nerozpustí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes