plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketový koláč s kyslou smotanou

Poznáte zemiakovú babu? Vyskúšajte ľahšiu verziu tohoto slaného koláča, v ktorom zohráva hlavú úlohu šťavnatá cuketa.

Poznáte zemiakovú babu? Vyskúšajte ľahšiu verziu tohoto slaného koláča, v ktorom zohráva hlavú úlohu šťavnatá cuketa.

Potrebujeme:

400 g cukety

100 g tvrdého syra

2 vajca

100 g kyslej smotany

150 g hladkej múky

2 strúčiky cesnaku

1/2 lyžičky jedlej sódy

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cuketu umyjeme, nastrúhame a necháme chvíľu odpočívať, kým sa nepustí šťava. Šťavu potom scedíme a k cukete pridáme strúhaný syr.

V inej miske zmiešame smotanu so sódou a necháme stáť 5 minút. Potom pridáme vajcia, pretlačený cesnak, múku, bylinky soľ, korenie a dobre premiešame. Pridáme do cuketovo-syrovej zmesi a premiešame.

Plech na pečenie vymažeme olejom a navrstvíme naň cesto.

Cesto uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 50 minút.

Podávame s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes