Okamžite zmizne zo stola: Cuketový kastról so syrom a cesnakom – rýchla a vynikajúca večera, z ktorej nepriberiete!

Výborný tip na ľahkú a rýchlu večeru, ktorú môžete podávať už za pol hodinu. Výborný nápad, ako využiť úrodu cukety.

Výborný tip na ľahkú a rýchlu večeru, ktorú môžete podávať už za pol hodinu. Výborný nápad, ako využiť úrodu cukety.

Potrebujeme:

Cukety – 6oo gramov

Mlieko – 100 mililitrov

Vajcia – 4-5 kusov

Tvrdý syr – 150 gramov (odporúčam syr s nižším obsahom tuku)

Cesnak – 3 strúčiky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zelenina – cibuľa, kôpor

Čierne korenie a soľ podľa chuti

Rastlinný olej

Postup:

Táto kastról prekvapí svojou chuťou a ak k vám prídu neočakávaní hostia, môžete ho rýchlo servírovať.

Cuketu nakrájame na kocky, syr nastrúhame. Vajcia premiešame so soľou, korením a pretlačeným cesnakom.

Pridáme aj mlieko, syr a všetko premiešame.

Vaječnú zmes premeišame s cuketou a bylinkami.

Menšiu formu na pečenie vymastíme olejom, navrstvíme cuketovú zmes. Na vrch nasypeme ešte trochu syra.

Tak pripravený kastról vložíme do vyhriatej rúry a dáme zapiecť dozlatista.