Vynikajúci recept na cuketový kastról s kuracím mäsom, kyslou smotanou a zeleninou.
Potrebujeme:
3 menšie cukety
3 stredne veľké zemiaky
1 kus cibule
150-200 g kuracieho mäsa
2 papriky
2 strúčiky cesnaku
100 g kyslej smotany
strúhaný tvrdý syr podľa chuti
tymian podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
3 PL slnečnicového oleja
Postup:
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredne tenké plátky, nakrájame si aj kuracie mäso a nakrájame si aj zvyšnú zeleninu.
Na panvici si rozpálime olej, orestujeme zemiaky a navrstvíme do zapekacej misy.
Na rovnakej panvici si na cibuľke orestujeme kuracie mäso, cuketu a papriku.
Tiež preložíme do zapekacej misy.
Cesnak pretlačíme do kyslej smotany, osolíme, okoreníme a navrstvíme na vrch kastróla. Celkom nakoniec posypeme strúhaným syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a necháme zapiecť pár minút, kým nebude syr zlatistý. Na vrch môžeme pridať šalát z čerstvej zeleniny a podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)