Cuketový kastról s kuracím mäsom a kyslou smotanou: Top letný obed – ľahký, rýchly, voňavý a neskutočne chutný!

Vynikajúci recept na cuketový kastról s kuracím mäsom, kyslou smotanou a zeleninou.

Vynikajúci recept na cuketový kastról s kuracím mäsom, kyslou smotanou a zeleninou.

Potrebujeme:

3 menšie cukety

3 stredne veľké zemiaky

1 kus cibule

150-200 g kuracieho mäsa

2 papriky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 strúčiky cesnaku

100 g kyslej smotany

strúhaný tvrdý syr podľa chuti

tymian podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

3 PL slnečnicového oleja

Postup:

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredne tenké plátky, nakrájame si aj kuracie mäso a nakrájame si aj zvyšnú zeleninu.

Na panvici si rozpálime olej, orestujeme zemiaky a navrstvíme do zapekacej misy.

Na rovnakej panvici si na cibuľke orestujeme kuracie mäso, cuketu a papriku.

Tiež preložíme do zapekacej misy.

Cesnak pretlačíme do kyslej smotany, osolíme, okoreníme a navrstvíme na vrch kastróla. Celkom nakoniec posypeme strúhaným syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a necháme zapiecť pár minút, kým nebude syr zlatistý. Na vrch môžeme pridať šalát z čerstvej zeleniny a podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)