Cuketa ako hlavné jedlo? Výborný cuketový kastról so syrom a cesnakom – zasýti vás ako mäso a nepriberiete!

Výborný tip na ľahkú a rýchlu večeru, ktorú môžete podávať už za pol hodinu.

Výborný nápad, ako využiť úrodu cukety.

Potrebujeme:

Cukety – 6oo gramov

Mlieko – 100 mililitrov

Vajcia – 4-5 kusov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tvrdý syr – 150 gramov (odporúčam syr s nižším obsahom tuku)

Cesnak – 3 strúčiky

Zelenina – cibuľa, kôpor

Čierne korenie a soľ podľa chuti

Rastlinný olej

Huby podľa chuti

Postup:

Táto kastról prekvapí svojou chuťou a ak k vám prídu neočakávaní hostia, môžete ho rýchlo servírovať.

Cuketu nakrájame na kocky, syr nastrúhame.

Vajcia premiešame so soľou, korením a pretlačeným cesnakom.

Pridáme aj mlieko, syr a všetko premiešame.

Vaječnú zmes premeišame s cuketou a bylinkami.

Menšiu formu na pečenie vymastíme olejom, navrstvíme cuketovú zmes.

Na vrch nasypeme ešte trochu syra.

Tak pripravený kastról vložíme do vyhriatej rúry a dáme zapiecť dozlatista.

Môj Tip:

Ja k zeleninovej zmesi zvyknem pridať ešte orestované huby s cibuľkou, ale to je len moje vylepšenie pôvodnému receptu. Verím, že výsledok vám bude chutiť.

Témy:


Pridajte svoj komentár