plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci cuketový kastról so syrom: Len zamiešate a už sa pečie – ideálny letný obed!

Vynikajúci tip na obed z cukety a pár prísad, ktoré určite nájdete u vás doma.

Vynikajúci tip na obed z cukety a pár prísad, ktoré určite nájdete u vás doma.

 

 

Ide o ľahké, rýchle a pritom veľmi sýte jedlo.

Všetko stačí len zamiešať a už sa pečie.

Potrebujeme:

800 gramov cukety

200 gramov tvrdého syra

2 vajcia

150 gramov kyslej smotany

1 šálka múky

0,5 čajovej lyžičky sóda

Zelené bylinky

klobáska (alebo párky, šunka)

paradajky

soľ

korenie

Postup:

 

 

Najskôr si očistíme a nastrúhame cuketu.

Odstránime jadierka.

Šupku môžete odstrániť alebo ponechať – ja mladé cukety nešúpem.

Osolíme a necháme chvíľu odstáť, kým pustí šťavu.

 

Foto: youtube

 

Vajcia rozbijeme do misky.

Pridáme kyslú smotanu, múku, korenie a soľ.

Dobre premiešame.

 

 

Z cukety odstránime prebytočnú tekutinu.

Spolu s nakrájanými pradajkami, klobásou, zelenými bylinkami a strúhaným syrom vmiešame do smotanovej zmesi.

 

Foto: youtube

 

Vymiešame, aby sa ingrediencie prepojili.

 

Foto: youtube

 

Zapekaciu misu vymažeme olejom.

Navrstvíme do nej prirpavenú hmotu.

 

 

Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov dozlatista.

 

Foto: youtube

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Titulná foto: youtube

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes