plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketový dráteník z Moravy: Toto jedlo pozdvihne obyčajnú cuketu na celkom nový level!

Milujem tento recept. Starý dobrý český dráteník, ja som sa s ním zoznámila u známej na Morave. Je naozaj fantastický, odporúčam každému. bezmäsitú verziu používame v lete ako náhradu chlebíka!

Potrebujeme:

60 dkg cukety (aj viac)

5 vajec

30 dkg údenej krkovičky

15 dkg tvrdého syra (alebo 3 kocky smotanového taveného)

1 cibuľa

4 strúčiky cesnaku

0,5 hrnčeka oleja

1 hrnček polohrubej múky

1 prášok do pečiva

korenie

soľ

majorán

Postup:

Cuketu aj so šupkou, cibuľu a syr nastrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájané údené mäso, žĺtky a všetko ostatné a premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

Rozotrieme rovnomerne na papier na pečenie.

Pečieme pri cca 180 stupňoch, doba záleží na vrstve, skúšame špejličkou.

Najlepšie recepty na dnes