Cuketový blesk: Najúžasnejší čokoládový koláč za 10 minút – obzvlášť šťavnatý a jemný ako vata!

Ideálny čokoládový koláč – obzvlášť šťavnatý a cuketu  v ňom necítiť.

Potrebujeme:

350 g cukety (nastrúhať)

250 g práškový cukor

2 vajcia

200 ml oleja

250 g polohrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 prášok do pečiva

1 vanilka

2 lyžice kakaa

1 čaj. lyžička škorice

hrozienka alebo aj nasekané oriešky

Na potretie:

lekvár a čokoládová poleva (čokoláda rozpustená s trochou oleja)

Postup:

Nastrúhanú cuketu vymačkáme a zmiešame s ostatnými prísadami. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom, alebo vymastený a vysypaný múkou.

Všetko zmiešame a upiečieme pri 180 stupňoch. Po upečení potrieme lekvárom a polejeme čokoládou.