plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moji chlapi cuketu nemusia, ale za týmto sa idú potrhať: Len zmiešajte s cesnakovou zmesou a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!

Výborná letná príloha z mladej cukety a mrkvy.

Nepotrebujete zemiaky ani ryžu, toto chutí fantasticky a je to ľahké.

 

 

Potrebujeme:

300 g mrkvy

300 g cukety

2 lyžice hustého bieleho  jogurtu

Vetvička tymiánu – alebo sušený tymián

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

1/2 lyžičky mletej papriky

1/2 lyžičky soli

Šťava z polovice citróna

Štipka chilly

Olivový olej

Postup:

 

 

Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska.

Rovnako nakrájame aj cukety.

Omáčka:

 

 

Jogurt zmiešame s tymianom.

Pridáme pretlačený cesnak.

Vmiešame aj všetky ostatné suroviny okrem oleja.

 

 

Pripravíme plech ľahko potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie (ja zvyknem potierať aj papier trochou oleja).

Mrkvu a cuketu zmiešame s ochuteným jogurtom a poriadne premiešame.

 

 

Pečieme na 200 stupňoch, cca 35 minút, do zlatej farby a do mäkka.

Medzitým asi po 15 minútach premiešame.

 

 

Pretože jogurt už sa vsiakne a  pokvapkáme  olivovým olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes