plny-hrniec_transparent_negativ.png

MEGA chutné cuketové tyčinky: Ostatné recepty na domáce tyčinky ruším, na tieto chrumkáče sa nič nechytá!

Toto je naozaj prudko návykové chrumkanie. Cuketové tyčinky sú zdravé a pokojne si ich môžete dať k telke. Na prípravu sú veľmi jednoduché a určite zachutia aj tým, ktorí cuketu nemusia. 

Toto je naozaj prudko návykové chrumkanie. Cuketové tyčinky sú zdravé a pokojne si ich môžete dať k telke.

Na prípravu sú veľmi jednoduché a určite zachutia aj tým, ktorí cuketu nemusia.

Všetky ostatné recepty som si v počítači zrušila, konečne som našla tie najlepšie.

Potrebujeme:

150 g nastrúhanej cukety (šúpať netreba)

200 g špaldovej alebo ovsenej múky (dá sa použiť aj klasická hladká múka)

6 strúčikov cesnaku

100 g kvalitného masla

½ bal. kypriaceho prášku

1 vajce na potretie

Semienka a morskú soľ

Postup:

Cuketu osolíme a necháme chvíľu vypotiť.

Zatiaľ si do inej misky nastrúhame maslo, pridáme múku, pretlačený cesnak, kypriaci prášok a cuketu.

Ak sa vám zdá, že je zmes príliš hustá, pridajte trochu cuketovej šťavy.

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.

Potom cesto rozvaľkáme a nakrájame na tyčinky (nie príliš hrubé, stačia 3-4 mm).

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom.

Posypeme semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre.

Teplota pečenia je asi 220 stupňov asi 10 minút (každý sa riadi podľa svojej rúry).

Ja som použila obyčajnú bielu múku a dala som priamo do cesta trochu celého maku.

Tieto tyčinky môžete robiť na milión spôsobov.

Môžete ich napríklad aj posypať syrom.

Ak chcete zdravšiu verziu, tak bielu múku len vymeňte za ovsenú alebo špaldovú.

Okrem tyčiniek môžete robiť aj šúľky, krekry, alebo mini pagáčiky.

Ak necháte v ceste aj cuketovú šupku, budú mať tyčinky zľahka zelenkastú farbu.

Chutia výborne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubka V.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes