Cuketové rezne bez gramu mäsa: Šťavnaté a veľmi chutné – rozvoniavajú až k susedom!

Cuketové rezne sa dajú ľahko pripraviť a nie je možné ich pokaziť.

 

 

Tento recept zo stránky napadovy.blog využíva jedno tajomstvo, ktoré vyvoláva dojem, že zeleninové rezne sú skutočne  z mäsa. 

Určite ich skúste variť doma, výsledok vás prekvapí.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Potrebujeme:

2 cukety

1 cibuľa

0,5 bochníka chleba (alebo rožky)

2 vajcia

1 lyžica múky

1 lyžica majonézy

3 lyžice strúhanky

soľ podľa chuti

sušený cesnak alebo čerstvý cesnak pretlačený

0,5 lyžičky koriandra

Voliteľné:

Čierne mleté korenie

Červená paprika

Ako pripraviť rezne bez gramu mäsa

 

Foto: tjn

 

Najprv dáme bochník nasiaknuť do vody.

Alebo počkajte, kým nebudeme mať cuketovú šťavu a bochník môžeme namočiť aj v nej.

Tento postup som prvýkrát videla v reštaurácii a veľmi ma zaujal, odvtedy namáčam pečivo takto. 

 

 

Nastrúhame cukety na hrubom strúhadle.

Šupu nie je potrebné odstrániť.

Potom osolíme a dobre premiešame.

 

 

Necháme chvíľu odležať, aby odišla nadbytočná vlhkosť.

Tekutinu potom zlejeme, prípadne použijeme na namočenie bochníka.

 

Foto: pixabay

 

Medzitým zmiešame nasekanú cibuľu a vyžmýkaný bochník.

Ja dávam spolu do kuchynského robota, kde sa zmes poseká na jemnú hmotu.

Pridajte do hmoty vytlačenú cuketu cibuľu a všetko zmiešajte.

Teraz môžete pridať vajcia, majonézu a cesnak.

 

 

Pridajte aj pol lyžičky koriandra. To bude stačiť na vytvorenie mäsovej chuti v našich kotletkách. 

Vďaka tomuto koreniu bude pokrm nesmierne chutný.

Výsledná zmes sa dobre premieša. 

Potom pridáme múku, strúhanku a znova premiešame. 

 

 

Počas miešania by ste mali zaznamenať vôňu mäsa, ktorú imituje cesnak s koriandrom.

Teraz môžete vytvárať rezne a obaľovať ich do strúhanky.

Potom opečte ako klasické rezne – na obidvoch stranách v oleji až do červenkastej kôrky.

 

 

Rezne sú vo vnútri šťavnaté a vonku chrumkavé. 

Môžu sa podávať s kyslou smotanou a kôprom – kombinácia je výrazná.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels