Cuketové rezne sa dajú ľahko pripraviť a nie je možné ich pokaziť.
Tento recept zo stránky napadovy.blog využíva jedno tajomstvo, ktoré vyvoláva dojem, že zeleninové rezne sú skutočne z mäsa.
Určite ich skúste variť doma, výsledok vás prekvapí.
Potrebujeme:
2 cukety
1 cibuľa
0,5 bochníka chleba (alebo rožky)
2 vajcia
1 lyžica múky
1 lyžica majonézy
3 lyžice strúhanky
soľ podľa chuti
sušený cesnak alebo čerstvý cesnak pretlačený
0,5 lyžičky koriandra
Voliteľné:
Čierne mleté korenie
Červená paprika
Ako pripraviť rezne bez gramu mäsa
Najprv dáme bochník nasiaknuť do vody.
Alebo počkajte, kým nebudeme mať cuketovú šťavu a bochník môžeme namočiť aj v nej.
Tento postup som prvýkrát videla v reštaurácii a veľmi ma zaujal, odvtedy namáčam pečivo takto.
Nastrúhame cukety na hrubom strúhadle.
Šupu nie je potrebné odstrániť.
Potom osolíme a dobre premiešame.
Necháme chvíľu odležať, aby odišla nadbytočná vlhkosť.
Tekutinu potom zlejeme, prípadne použijeme na namočenie bochníka.
Medzitým zmiešame nasekanú cibuľu a vyžmýkaný bochník.
Ja dávam spolu do kuchynského robota, kde sa zmes poseká na jemnú hmotu.
Pridajte do hmoty vytlačenú cuketu cibuľu a všetko zmiešajte.
Teraz môžete pridať vajcia, majonézu a cesnak.
Pridajte aj pol lyžičky koriandra. To bude stačiť na vytvorenie mäsovej chuti v našich kotletkách.
Vďaka tomuto koreniu bude pokrm nesmierne chutný.
Výsledná zmes sa dobre premieša.
Potom pridáme múku, strúhanku a znova premiešame.
Počas miešania by ste mali zaznamenať vôňu mäsa, ktorú imituje cesnak s koriandrom.
Teraz môžete vytvárať rezne a obaľovať ich do strúhanky.
Potom opečte ako klasické rezne – na obidvoch stranách v oleji až do červenkastej kôrky.
Rezne sú vo vnútri šťavnaté a vonku chrumkavé.
Môžu sa podávať s kyslou smotanou a kôprom – kombinácia je výrazná.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)