Vynikajúci tip na lahodnú a ľahkú večeru z cukety.
Tieto fašírky si zamilujú aj vaše deti.
Vynikajúce cuketové burgre podľa nenáročného receptu z youtube kanála CUCINA GEEK – skutočné talianske príjmy.
Potrebujeme:
450 g cukety
150 g chleba
1 vajce
40 ml mlieka
30 g parmezánu
2 PL strúhanky
malý strúčik cesnaku
1/2 cibule
petržlenovú vňať
6 PL extra panenského olivového oleja
soľ podľa chuti
Postup:
Do misky nastrúhame cibuľu a cesnak.
Z cukety odstránime koniec a nastrúhame ju do misky.
Na panvicu pridáme olej, cuketovú zmes, soľ podľa chuti.
Za miešania varíme 5 minút na strednom ohni.
Z chleba odstránime kôrku a nadrobíme ho do taniera.
Potom pridáme mlieko, vajce, soľ a vidličkou vymiešame.
Pridáme nasekanú vňať, vychladnutú cuketovú zmes a premiešame.
Pridáme parmezán, premiešame, nakoniec pridáme strúhanku.
Všetko spolu premiešame.
Na tanier nasypeme trochu strúhanky, pomocou kruhovej formičky vyformujeme fašírku.
Vrch posypeme strúhankou.
Do panvice dáme 4 lyžice oleja a fašírky smažíme 3 minúty z každej strany.
Vysmažené fašírky naukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Dobrú chuť!
Video návod: