Už ste mali niekedy CUKETOVO – syrové burgre? Všetko stačí len zmiešať a dať na panvicu…Chutia báječne!

Vynikajúci tip na lahodnú a ľahkú večeru z cukety.

Tieto fašírky si zamilujú aj vaše deti.

 

 

Vynikajúce cuketové burgre podľa nenáročného receptu z youtube kanála CUCINA GEEK – skutočné talianske príjmy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

450 g cukety

150 g chleba

1 vajce

40 ml mlieka

30 g parmezánu

2 PL strúhanky

malý strúčik cesnaku

1/2 cibule

petržlenovú vňať

6 PL extra panenského olivového oleja

soľ podľa chuti

Postup:

Do misky nastrúhame cibuľu a cesnak.

Z cukety odstránime koniec a nastrúhame ju do misky.

 

 

Na panvicu pridáme olej, cuketovú zmes, soľ podľa chuti.

Za miešania varíme 5 minút na strednom ohni.

Z chleba odstránime kôrku a nadrobíme ho do taniera.

 

 

Potom pridáme mlieko, vajce, soľ a vidličkou vymiešame.

Pridáme nasekanú vňať, vychladnutú cuketovú zmes a premiešame.

 

 

Pridáme parmezán, premiešame, nakoniec pridáme strúhanku.

Všetko spolu premiešame.

Na tanier nasypeme trochu strúhanky, pomocou kruhovej formičky vyformujeme fašírku.

Vrch posypeme strúhankou.

 

 

Do panvice dáme 4 lyžice oleja a fašírky smažíme 3 minúty z každej strany.

Vysmažené fašírky naukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay