plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja mama robí cuketové placky, ktoré sú lepšie ako zemiakové: Dáva do nich TÚTO prísadu!

Vynikajúce cuketové placky s jednou špeciálnou prísadou mojej mamy.

Máte radi zemiakové placky?

 

 

V tom prípade vám odporúčam skúsiť verziu z cukety podľa skvelého receptu mojej mamy.

Tieto placky sú veľmi chutné, lahodné a jednoduché na prípravu.

Všetko, čo potrebujete je cuketa z domácej úrody a slaný syr feta.

 

 

Budete prekvapený, akú vynikajúcu chuť má táto jednoduchá kombinácia.

Placky sú ideálne na rýchly letný obed alebo večeru.

Ja ich podávam s dressingom z kyslej smotany a cesnaku.

 

 

Ingrediencie:

1 kg cukety

100 g hladkej múky (pol až štvrť šálky, v závislosti od vašich potrieb)

3 vajcia

Čerstvá petržlenová vňať

Kôpor

300 g syra feta alebo slaného kravského syra (bieleho)

Cibuľa

2 strúčiky cesnaku

Soľ

Korenie

Olej na vyprážanie

Na dressing:

 

 

Kyslá smotana

Cesnak

Na podávanie:

Čerstvá zelenina

Postup:

Ak máte mladú cuketu, netreba ju šúpať.

Cuketu nastrúhame na strúhadle.

 

 

Vajcia rozklepneme do stredu.

Pridáme múku.

Zelené bylinky nasekáme nadrobno.

 

 

Pridáme aj pretlačený cesnak.

Grécky syr najskôr rozdrobte vidličkou a potom ho vmiešame do cesta.

Všetko to poriadne premiešame.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej.

A pečieme z oboch strán dozlatista.

Prebytočný olej (palacinky môžu „vypiť“ tuk) vysajeme na papierovej utierke.

 

 

Podávame s prílohou podľa chuti.

Nám chutia s jednoduchým cesnakovým dressingom a čerstvou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes