Vyprážaná cuketa nemá šancu, toto je najväčší hit celej sezóny: Cuketové peniažteky na plechu – táto pochúťka bude mať najväčší úspech!

Toto sú moje dva obľúbené recepty z cukety. Samozrejme, dajú sa aj vyprážať, no výborná je aj pečená verzia, ktorú prirpavíte skoro bez oleja.

Cuketa vyprážaná na plechu

Potrebujeme:

1 vajce

Strúhanka

Soľ, drvená rasca

Hladká múka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zelené bylinky

Postup:

Cuketu pomocou škrabky ošúpeme, osolíme a posypeme drvenou rascou.

Cuketu obalíme v trojobale – (do vajíčka pridáme aj nasekané bylinky) na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olejom a naň ukladáme obalenú cuketu.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

Po 10-tich minútach kolieska poprevraciame.

Piecť na plechu možno aj celkom bez oleja, prípadne plech potrite trochou oleja potom sú cuketky chrumkavejšie.

Cuketa v cesnakovom cestíčku

Takto pripravená cuketa sa dá vyprážať aj piecť.

Do pečenej verzie pridajte do cestíčka viac múky a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190 stupňov.

Cuketu je potrebné počas pečenia obrátiť, odporúčam tiež pridať do cestíčka aj trochu oleja.

Potrebujeme:

20 dkg jogurtu10 dkg hl. múky

1 stredne veľká cuketa

2 vajcia

Petržlenovú vňať

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

olej

Postup:

Umyte cuketu, osušte ju a rozrežte hrubšie krúžky. Ak chcete, môžete osoliť, ale nie je to potrebné.

Jogurt jemne premiešajte s múkou, cesnakom, vajcom, soľou a korením, potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať.

Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť malým množstvom mlieka.

Namočte cuketou do tejto zmesi a dajte do chladničky aspoň na pol hodiny.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov, počas pečenia obrátime.