plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto cuketa je chutnejšia ako mäso: Rýchle a neuveriteľne lahodné jedlo!

Na prípravu chutného jedla nepotrebujete mäso. 

Vyskúšajte tieto vynikajúce cuketové pampúchy a na mäso si ani nespomeniete.

Rýchly a chutný recept.

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z YouTube kanála Jednoduché menu.

Potrebujeme:

1 cuketu

1 mrkvu

2 zemiaky

zväzok jarnej cibuľky

3 vajcia

soľ

čierne mleté korenie

2 PL krupice

rastlinný olej

2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

kôpor podľa chuti

Postup:

Cuketu si ošúpeme škrabkou na zeleninu, odrežeme konce a postrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Následne ju vložíme do sitka, osolíme, necháme stáť  minút a potom z nej vytlačíme čo najviac šťavy. 

Mrkvu si takisto ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame ,rovnako ako predošlé suroviny, na hrubom strúhadle.

Jarnú cibuľku si umyjeme a pokrájame na malé kúsky. 

 

 

Všetky suroviny vložíme spolu do misky a pridáme vajcia. 

Osolíme, okoreníme.

Dobre premiešame. 

Pridáme ešte detskú krupicu a opäť dôkladne premiešame.

 

 

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej.

Rozhorúčime a z pripravenej hmoty tvarujeme fašírky. 

Ukladáme ich na panvicu.

Smažíme z oboch strán asi 3 – 4 minúty. 

 

 

Kým sa nám fašírky smažia, do misky si dáme smotanu, zmiešame s pretlačeným cesnakom a nasekaným kôprom.

Dobre vymiešame.

Podávame s fašírkami.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes