plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketové pagáčik bez kysnutia: Najlepšia chuťovka na leto, zo stola miznú skôr, ako vychladnú!

Výborné a skutočne rýchle cuketové pagáče.

 

 

Pripravené bez kysnutia a skutočne jednoducho.

Ak chystáte oslavu, je to výborný tip na slané pohostenie.

Pagáčiky môžete doladiť semienkami, bylinkami alebo napríklad aj oškvarkami.

 

 

Je len na vás, ako si túto slanú dobrotu vychutnáte.

Potrebujeme:

Cesto:

450 g cukety (mladá cuketa aj so šupou)

300 g špaldovej celozrnnej múky

300 g špaldovej hladkej múky

300 g masla

asi 5  strúčikov cesnaku

1 a ½ bal. prášku do pečiva

soľ

Na posypanie:

 

 

ľanové semienka

sezamové semienka

rasca

Voliteľné:

 

 

Pagáčiky môžeme naplniť, na náplň môžete použiť:

syr

bylinky

oškvarky,

prípadne môžete alebo nechať len tak – výborné sú aj bez náplne

Na potretie:

Rozšľahané vajíčko

Postup:

Cuketu umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle (môžeme ošúpať ale nemusíme).

Osolíme a necháme vypotiť.

 

 

Potom zlejeme prebytočnú vodu.

V miske zmiešame najprv múku s kypriacim práškom do pečiva.

Pridáme soľ a pretlačený cesnak.

 

 

Nakoniec pridáme aj zmäknuté maslo.

Nakoniec pridáme aj nastrúhanú cuketu a vypracujeme cesto.

Zabalíme ho do potravinárskej fólie.

 

 

Takto uložíme na 30 minút do chladničky.

Cesto rozgúľame na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme kolieska.

Pagáčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie.

 

 

Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, kmínom príp. soľou.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°C približne 10 minút, kým nebudú krásne zlatisté.

 

 

Ak chcete plniť tak si cesto rozdelíme na menšie kúsky – placky a plníme ich syrom, tvarohom alebo inou náplňou a potom náplň zabalíme.

Z tejto dávky vyjde asi 60 pagáčikov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes