plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketové pagáčik bez kysnutia: Najlepšia chuťovka na leto, zo stola miznú skôr, ako vychladnú!

Výborné a skutočne rýchle cuketové pagáče. Pripravené bez kysnutia a skutočne jednoducho!

Potrebujeme:

Cesto:

• 450 g cukety (mladá cuketa aj so šupou)
• 300 g špaldovej celozrnnej múky
• 300 g špaldovej hladkej múky
• 300 g masla
• asi 7  strúčikov cesnaku
• 1 a ½ bal. prášku do pečiva
• ľanové, sezamové semienka na posypanie
• soľ

Pagáčiky môžeme naplniť syrom a bylinkami, oškvarkami, alebo nechať len tak – výborné sú aj bez náplne

Na potretie:

Rozšľahané vajíčko

Postup:

Cuketu umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle (môžeme ošúpať ale nemusíme), osolíme a necháme vypotiť a potom zlejeme prebytočnú vodu. V miske zmiešame najprv múku s kypriacim práškom do pečiva, pridáme soľ, pretlačený cesnak a nakoniec zmäknuté maslo. Nakoniec pridáme aj nastrúhanú cuketu a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky. Cesto rozgúľame na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme kolieska. Pagáčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, kmínom príp. soľou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°C približne 10 minút, kým nebudú krásne zlatisté.

Ak chcete plniť tak si cesto rozdelíme na menšie kúsky – placky a plníme ich syrom, tvarohom alebo inou náplňou a potom náplň zabalíme. Z tejto dávky vyjde asi 60 pagáčikov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes