plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketu len obalím v cesnakovej zmesi a v sezóne pečiem takto aj 3x týždenne: Ľahké cuketové občerstvenie, ktoré si zamilujete!

Vynikajúca pochúťka zo stránky napadovy.blog, ktorá sa vám počas cuketovej sezóny bude skvele hodiť. Je jednoduchá a fantasticky chutná!

Príprava zaberie minimum času a výsledok je naozaj fantastický.

Cuketa je jemná a chutí famózne, oveľa lepšie ako vyprážaná!

Potrebujeme:

4 veľké cukety alebo letné tekvice

2 lyžičky cesnakového prášku

1/3 šálky parmezánu alebo iného syra

2 lyžice olivového oleja

Soľ a čerstvé mleté čierne korenie, podľa chuti

Postup:

Predhrejte rúru na 200 stupňov.

Nakrájajte cuketu na plátky hrubé 1 cm a dajte do veľkej misy.

Pridajte olivový olej, cesnakový prášok, soľ, korenie a premiešajte.

Uložte cuketu na plechu v jednej vrstve.

Rovnomerne posypte parmezánom.

Pečieme, až kým nebude mäkká, 9-10 minút.

Zapnite funkciu grilu a opekajte do zlatista, 2 – 3 minúty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes