plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketové OBČERSTVENIE, ktorým som prekvapil svoju rodinu: Jednoduché a veľmi chutné!

Vynikajúce občerstvenie z cukety, ktoré viete pripraviť za pár minút a chutí fantasticky.

Krásne vyzerá aj na slávnostnom slove.

 

 

Recept sme vás našli na youtube.

Potrebujeme:

Základ:

cuketa – 2 ks. (800 g)

vajcia – 3 ks

kyslá smotana – 2 lyžice

podľa chuti osolíme

mleté ​​čierne korenie – podľa chuti

múka hladká – 4-5 lyžíc

Náplň:

Krémový syr – 200 g

cesnak – 3 strúčiky

paradajky – 2-3 ks

zelené bylinky podľa chuti

Soľ, korenie

Postup:

 

 

Vezmite 2 mladé cukety.

Odrežte konce.

Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle.

 

 

Dajte nastrúhanú cuketu do misy.

Osoľte ich a nechajte odležať 10-15 minút.

Medzitým si nachystajte zvyšné prísady cesto.

 

 

V miske rozšľahajte 3 vajcia.

Podľa chuti pridajte soľ a mleté ​​čierne korenie a zľahka šľahajte vaječnú hmotu.

 

 

Potom pridajte 2 polievkové kyslej smotany a premiešame.

Po 10 minútach cuketa pustila dostatok šťavy.

Teraz dobre vytlačte.

 

 

Pridajte ju do vaječnej zmesi.

Teraz pridajte 4 lyžice múku.

 

 

Vypracujte cesto.

Na plechu s rozmermi 30×40 cm navrstvíme papier na pečenie.

 

 

Cesto vylejeme na plech a cesto rovnomerne rozložíme na povrch. Ak si nie ste istí kvalitou svojho papiera, je lepšie ho namazať slnečnicovým olejom navyše.

Vložte roládu do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 20-25 minút.

Medzitým si pripravíme si plnku.

 

 

Na tvarohový krém použijeme krémový syr do ktorého pretlačíme 3 strúčiky cesnaku a dobre premiešame.

Aby ste ľahšie vymiešali náplň, vyberte syr z chladničky pol hodiny pred prípravou.

Paradajky nakrájame na veľmi tenké plátky.

 

 

Zo zelených byliniek použijeme čerstvú zelenú bazalku.

Tiež vhodný je kôpor, petržlen alebo koriander.

 

 

Keď je cuketový základ hotový, vyberte ho z rúry a nechajte úplne vychladnúť.

Potom opatrne, pomaly vyberte papier na pečenie a začnite natierať plnku.

Ďalej ju posypte čerstvou nasekanou bazalkou a uložte kúsky paradajok.

 

 

Pevne zatočte do rolády, zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky na 1 hodinu.

Potom nakrájajte na kúsky a podávajte.

Rolka perfektne drží tvar, je jemná, šťavnatá a veľmi chutná.

Toto občerstvenie je ideálne na sviatočný stôl.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes