plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketové oblaky: Fantasticky nadýchané cuketky v syrovom cestíčku – v lete robím namiesto klasických langošov!

Tento recept je výnimočný v tom, že okrem samotnej zeleniny do neho môžete použiť aj cuketové kvety. Kvety majú jemnú a lahodnú chuť, v južanských kuchyniach sa bežne používajú na prípravu výborných pokrmov. Ak ich na cukete nájdete, neváhajte ich využiť. Ak kvety nemáte, použite len cuketu a bylinky. :-)

Potrebujeme:

3 vajcia

2 cukety

Hrsť cuketových kvetov nadrobno nakrájaných(voliteľné)

150 g hladkej múky

50 g najemno nastrúhaného parmezánu

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

50 ml oleja

200 ml plnotučného mlieka

1 lyžičku prášku do pečiva

+ olej na vyprážanie

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky rozmiešame s mliekom, soľou, olejom, parmazánom a nakoniec vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.

Cuketu nakrájame na veľmi tenké plátky a pridáme do cesta. Pridáme tiež nadrobno nasekané cuketové kvety a petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cestíčka.

Necháme 10 minút odležať. Cestíčko musí mať nadýchanú konzistenciu.

Do horúceho cesta dávkujeme pomocou lyžice cesto a vyprážame z oboch strán do zlatista. Pomocou servítky odstránime prebytočný tuk.

Najlepšie recepty na dnes