Tento recept je výnimočný v tom, že okrem samotnej zeleniny do neho môžete použiť aj cuketové kvety. Kvety majú jemnú a lahodnú chuť, v južanských kuchyniach sa bežne používajú na prípravu výborných pokrmov. Ak ich na cukete nájdete, neváhajte ich využiť. Ak kvety nemáte, použite len cuketu a bylinky. :-)
Potrebujeme:
3 vajcia
2 cukety
Hrsť cuketových kvetov nadrobno nakrájaných(voliteľné)
150 g hladkej múky
50 g najemno nastrúhaného parmezánu
Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno
50 ml oleja
200 ml plnotučného mlieka
1 lyžičku prášku do pečiva
+ olej na vyprážanie
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky rozmiešame s mliekom, soľou, olejom, parmazánom a nakoniec vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cuketu nakrájame na veľmi tenké plátky a pridáme do cesta. Pridáme tiež nadrobno nasekané cuketové kvety a petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cestíčka.
Necháme 10 minút odležať. Cestíčko musí mať nadýchanú konzistenciu.
Do horúceho cesta dávkujeme pomocou lyžice cesto a vyprážame z oboch strán do zlatista. Pomocou servítky odstránime prebytočný tuk.