Vynikajúce cuketové lasagne: Zdravé a chutné jedlo, ktoré zvládnete ľavou zadnou a všetci budú pýtať dupľu!

Pripravte si na obed toto výborné a zdravé jedlo z cukety podľa receptu z youtube. Príprava vám zaberie asi pol hodinku a všetci budú nadšení!

Potrebujeme:

4 cukety

2 PL olivového oleja

soľ, čierne mleté korenie, bylinky podľa chuti

40 g parmezánu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

60 g + 40 g mozzarelly

230 g tvarohu, ricotty alebo iného jemného syra

3 strúčiky cesnaku

kôpor

petržlen

paradajkový pretlak

Postup:

Cuketu si umyjeme, odkrojíme konce a nakrájame ju na pozdĺžne dlhé pláty.

Plech si potrieme olivovým olejom a naukladáme naň pláty cukety.

Posypeme soľou, bylinkami a potrieme zvrchu trochou olivového oleja.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 20 minút. 

Nastrúhame si parmezán, mozzarellu a zmiešame s ricottou.

Osolíme, okoreníme, pridáme 2 lyžice olivového oleja a prelisovaný cesnak.

Primiešame nasekaný kôpor, petržlen a všetko dobre premiešame. 

Dno jenskej misy si pokvapkáme olejom, pridáme paradajkový pretlak, rozotrieme a naukladáme upečenú vychladnutú cuketu.

Na cuketu navrstvíme syrovú zmes s ricottou, potom opäť paradajkový pretlak, cuketu a takto pokračujeme vo vrstvení, až kým sa nám neminú suroviny.

Nastrúhame si 40 g mozzarelly a navrchu rovnomerne posypeme.

Pečieme 25 minút pri teplote 200 °C. 

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

VIDEONÁVOD