Tieto cuketové kúsky v chrumkavom kabátiku pečené v rúre musíte vyskúšať: Z taniera zmizli rýchlosťou blesku!

Tieto cuketové kúsky s chrumkavou kôrkou podľa receptu z youtube, sú skvelým predjedlom a môžete ich podávať s rôznymi omáčkami. Perfektné občerstvenie na oslavu, aj pre návštevu!

Potrebujeme:

2 cukety

2 vajcia

150 g tvrdého syra

2 PL hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 PL strúhanky

soľ, čierne mleté korenie, bylinky

Na omáčku:

150 g kyslej smotany

1 ČL horčice

petržlenovú vňať

3 strúčiky cesnaku

1 ČL medu

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1,5 PL citrónovej šťavy

Postup:

1. Cuketu si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. 

2. Tvrdý syr si nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme strúhanku, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.

3. Vajíčko si vyšľaháme vidličkou a zmiešame so soľou a korením.

4. Kúsky tekvice obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v zmesi syra, strúhanky a vňate. 

5. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a kúsky obalenej cukety ukladáme vedľa seba.

6. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 25 minút. 

7. Medzitým si pripravíme omáčku.

Cesnak si prelisujeme, premiešame s citrónovou šťavou, horčicou, medom a kyslou smotanou.

8. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Všetko rozmixujeme ponorným mixérom a omáčku preložíme do misky.

Cuketu podávame s pripravenou omáčkou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár