plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyprážaná cuketa nemá šancu, toto je BOMBA: Pečené cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku z kyslej smotany!

Vynikajúca cuketa v cestíčku z kyslej smtoany a syra. Takto prirpavenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, my však odporúčame pečenú verziu. Je ľahšia a fantasticky chutná.

Vynikajúca cuketa v cestíčku z kyslej smotany a syra.

Takto pripravenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, my však odporúčame pečenú verziu.

Je ľahšia a fantasticky chutná.

 

 

Potrebujeme:

Mladú cuketu

Soľ

Na obaľovanie:

múka hladká

1 ks vajce

4 PL kyslej smotany alebo jogurtu

50 g strúhanka

100 g strúhaný syr tvrdý

korenie čierne mleté

rasca mletá

Postup:

 

Foto: pixabay

 

Mladú, tenkú cuketu umyjeme.

Nakrájame na približne 1cm kúsky.

 

 

 

Osolíme a hneď ju obaľujeme.

Nachystáme si 3 misky.

Do jednej dáme hladkú múku.

V druhej zmiešame vajíčko, kyslú smotanu alebo jogurt, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu.

 

 

Syr nastrúhame.

A v tretej miske zmiešame strúhanku a nastrúhaný syr.

 

Foto: youtube

 

Cuketové kolieska obaľujeme v múke.

Potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke zo syrom.

Čím viac toho na kolieska navrstvíte, tým lepšie.

 

Foto: youtube

 

Obalené kolieska ukladáme na plech na pečiaci papier.

Ak chcete, môžete kolieska trochu pokvapkať olejom, ale nie je to nutné.

Pečieme vo vyhriatej rúry na 200 °C asi 15-20 minút.

 

 

Ak chcete, takto obalenú tekvicu môžete aj vyprážať, ale pečená je ľahšia a chutí vynikajúco.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Titulná foto: youtube

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes