Toto som skúsila namiesto pečených zemiakov a mali obrovský úspech: Cuketové kolieska s cesnakom a kyslou smotanou, zapečené v rúre!

Vynikajúca príloha alebo pečená pochúťka k večernému filmu. Nech už si pripravíte túto dobrotu na akúkoľvek príležitosť, bude sa len tak zalizovať.

Potrebujeme:

1 cuketu

70 g strúhaného syra

100 g kyslej smotany

1 strúčik cesnaku

Soľ a čierne mleté korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kôpor, petržlenovú vňať, alebo iné bylinky podľa chuti

Postup:

Cuketu umyjeme – nemusíme šúpať a nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm.

V samostatnej miske zmiešame kyslú smotanu, strúhaný syr a pretlačený cesnak. Bylinky nakrájame nadrobno.

Kúsky cukety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme smotanovo-cesnakovou zmesou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: zhenskoe-mnenie