Objavili sa prvé cukety a preto sme hneď urobili náš obľúbený recept – cuketové plnené kapsy. Skúste ich, sú vynikajúce.
Potrebujeme:
pol kilogramu cukety
2 vajcia
1 lyžička prášku do pečiva
160 g preosiatej hladkej múky
20 g zemiakového škrobu
350 ml mlieka
15 g petržlenu
pol lyžičky soli a čierneho korenia
500 g mletého kuracieho mäsa
Veľká cibuľa
50 ml vody
lyžička korenia
Postup:
Ak chcete začať, vyberte si dobré mladé cukety a očistite ich.
Cuketu nakrájajte na kocky a potom ju rozmixujte v mixéri.
Mali by ste dostať zmes, ktorá je v konzistencii podobná pyré.
Do tohto cuketového pyré pridajte vajcia, pridajte múku a škrob.
Múka by sa mala preosiať a zmiešať s práškom do pečiva.
Všetko zmiešajte, až kým nedosiahneme homogénnu konzistenciu.
Nalejte mlieko do hustej zmesi a potom znova zmiešajte s mixérom alebo mixérom s nástavcom na cesto.
Preložte do veľkej misky.
Do misky s cukinovým cestom pridajte jemne nasekanú petržlenovú vňať a štvrť lyžičky soli a korenia.
Potom všetko znova premiešajte a nechajte cesto odstáť 10 minút.
Najskôr nakrájajte cibuľu a potom ju rozmixujte v mixéri.
Zmiešajte cibuľu s mletým mäsom, dobre premiešajte.
Pridajte štvrť čajovej lyžičky soli a korenia a mleté mäso opäť premiešajte.
Pridajte do náplne trochu ľadovej vody.
Dajte panvicu s vysokými stenami na plameň, namažte tukom a mleté mäso opražte.
Aj keď je opečené, pridajte korenie „na kurča“. Keď náplň vychladne, môžete začať robiť kapsy.
K tomu nalejte trochu cukety na predhriatej panvici s olejom, aby sme dostali niečo ako veľkú palacinku.
Keď je opražená na jednej strane, prevráťte ho a do stredu palacinky vložte trochu mäsa.
Vezmite stierku a opatrne zabalte okraje palacinky tak, aby sa vytvorila kapsa.
Opražte na oboch stranách v horúcom oleji. Takéto cuketové kapsy sa najlepšie konzumujú okamžite, horúco.
Jedná sa o letné jedlo, ktoré viete rýchlo pripraviť.