Ochutnali ste už cuketové fašírky? Odkedy sme ich vyskúšali, rodina ich pýta každý týždeň!

Cuketa patrí medzi najchutnejšiu zeleninu a dá sa pripraviť na množstvo spôsobov.

Dajú sa z nej pripraviť lacné a chutné jedlá naslano, aj nasladko. 

Je dostupná a keď ju viete dobre pripraviť, jedlo z nej môže byť skutočnou delikatesou.

 

Dnes vám ponúkame veľmi chutný recept podľa youtube kanála KETKES Kitchen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mnoho ľudí nemá cuketu v láske pravdepodobne preto, že ju nevedia pripraviť.

S touto chutnou zeleninou sa však oplatí experimentovať, pretože výsledkom môžu byť naozaj veľmi chutné jedlá.

Tieto cuketové fašírky patria rozhodne medzi tie najchutnejšie.

Chutia skvele teplé, aj studené a môžete ich pripraviť na obed, aj na večeru.

Nepotrebujete ani gram mäsa a napriek tomu vám vôbec nebude chýbať.

Potrebujeme:

1 cuketu + 1/2 ČL soli

3 zemiaky + 1/2 ČL soli

100 g tvrdého syra

2 vajcia

3 PL hladkej múky

3 PL strúhanky

1 PL rastlinného oleja

čierne mleté korenie podľa chuti

tymian

biele korenie

červenú mletú papriku

rascu

Na dip:

6 PL bieleho jogurtu

nasekaný kôpor podľa chuti

3 – 4 strúčiky cesnaku

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Cuketu si umyjeme, odrežeme konce a nastrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Teraz cuketu osolíme a necháme ju stáť 10 minút, aby pustila šťavu.

 

 

Zemiaky si ošúpeme, takisto ich nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme rovnako ako cuketu a tiež necháme 10 minút stáť. 

 

 

Po 10 minútach vytlačíme čo najviac šťavy z cukety a preložíme ju do čistej suchej misky.

Tvrdý syr si takisto nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ho k vyžmýkanej cukete.

Potom pridáme aj zemiaky, ktoré si rovnako ako cuketu najskôr vyžmýkame. 

 

 

Pridáme vajcia, 3 lyžice hladkej múky a nasypeme aj strúhanku. 

 

 

Nakoniec ešte pridáme lyžicu oleja, okoreníme podľa chuti, pridáme ďalšie koreniny, aj nasekaný kôpor a všetko spolu dobre premiešame. 

Z pripravenej hmoty vyformujeme približne rovnako veľké fašírky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

 

 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. 

Po 15 minútach každú fašírku otočíme a pečieme ešte 15 minút na tej istej teplote.

K týmto chutným fašírkam si môžeme pripraviť aj lahodný dip.

Jogurt si vložíme do misky, vymiešame s prelisovaným cesnakom, nasekaným kôprom, soľou a korením.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn