Vynikajúci recept z cukety, ktorý nás nikdy neomrzí.
Potrebujeme:
2 kusy cukety
1 lyžička soli
1 kúsok vajíčka
6 lyžíc strúhanky
100 gramov syra
korenie podľa chuti
Obaľovanie:
1 hrnček hladkej múky
Dve vajcia
2 hrnčeky strúhanky
olej na vyprážanie
Postup:
Cuketu nastrúhame na strúhadle na hrubo.
Potom posypeme soľou a necháme 15-25 minút postáť.
Potom z neho vytlačte vodu, vložte ju do inej misy a pridajte vajcia,
Pridáme 6 lyžíc strúhanky, strúhaný syr.
Nakoniec pridáme aj korenie.
Potom hmotu spolu prepracujte.
Z cuketovej hmoty vytvarujte guľky ľubovoľnej veľkosti alebo mini placky.
Obaľte ich v strúhanke (múka, vajcia, strúhanka).
Fašírky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn