Chrumkavé CUKETOVÉ fašírky so syrom: Míňajú sa hneď, rovno z panvice a doma už všetci pýtajú dupľu!

Cuketové fašírky sú zvonku príjemne chrumkavé a zvnútra jemné a chutné, hodí sa k akejkoľvek oblohe alebo zelenine.

Vynikajúci recept z cukety, ktorý nás nikdy neomrzí.

Potrebujeme:

2 kusy cukety

1 lyžička soli

1 kúsok vajíčka

6 lyžíc strúhanky

...

100 gramov syra

korenie podľa chuti

Obaľovanie:

1 hrnček hladkej múky

Dve vajcia

2 hrnčeky strúhanky

olej na vyprážanie

Postup:

Cuketu nastrúhame na strúhadle na hrubo.

Potom posypeme soľou a necháme 15-25 minút postáť.

Potom z neho vytlačte vodu, vložte ju do inej misy a pridajte vajcia,

Pridáme 6 lyžíc strúhanky, strúhaný syr.

Nakoniec pridáme aj korenie.

Potom hmotu spolu prepracujte.

Z cuketovej hmoty vytvarujte guľky ľubovoľnej veľkosti alebo mini placky.

Obaľte ich v strúhanke (múka, vajcia, strúhanka).

Fašírky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn