plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketové fašírky chutnejšie ako mäsové: Rýchle a neuveriteľne lahodné!

Výborné cuketové fašírky, pri ktorých príprave nemusíte použiť múku.

Chutia skvelo samotné, ako aj s tatárskou omáčkou a zemiakmi.

 

 

Úžasný recept na najchutnejšie cuketové fašírky z youtube kanála Hausgemachte Rezepte.

Potrebujeme:

4 malé cukety

1 mrkvu

1 zemiak

2 vajcia

strúhanku

100 g syra

3 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

olivový olej na vyprážanie

Postup:

Z cukety odrežeme konce.

Neošúpané ich nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Cuketu vložíme do hlbokej misky.

Pridáme soľ.

 

 

Ďalej pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu a opäť posolíme.

Ošúpaný a umytý zemiak na jemno nastrúhame, pridáme do misky, osolíme a dobre premiešame.

 

 

Zeleninu necháme 15 minút odstáť.

Na jemnom strúhadle nastrúhame syr a vložíme ho do samostatnej misky.

 

 

Pridáme nastrúhaný cesnak a zamiešame.

Do samostatnej misky pridáme vajcia a vyšľaháme.

 

 

Zo zeleniny vytlačíme šťavu a preložíme do čistej misky.

Pridáme syr a premiešame.

 

 

Nalejeme vajcia, pridáme čierne korenie a zamiešame.

Zo zeleninovej zmesi vytvarujeme fašírky.

 

 

Potom fašírky obalíme v strúhanke.

Na panvici zohrejeme olivový olej.

 

 

Vložíme fašírky.

Z oboch strán ich vysmažíme do zlatista.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes