Výborné cuketové fašírky, pri ktorých príprave nemusíte použiť múku.
Chutia skvelo samotné, ako aj s tatárskou omáčkou a zemiakmi.
Úžasný recept na najchutnejšie cuketové fašírky z youtube kanála Hausgemachte Rezepte.
Potrebujeme:
4 malé cukety
1 mrkvu
1 zemiak
2 vajcia
strúhanku
100 g syra
3 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej na vyprážanie
Postup:
Z cukety odrežeme konce.
Neošúpané ich nastrúhame na hrubom strúhadle.
Cuketu vložíme do hlbokej misky.
Pridáme soľ.
Ďalej pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu a opäť posolíme.
Ošúpaný a umytý zemiak na jemno nastrúhame, pridáme do misky, osolíme a dobre premiešame.
Zeleninu necháme 15 minút odstáť.
Na jemnom strúhadle nastrúhame syr a vložíme ho do samostatnej misky.
Pridáme nastrúhaný cesnak a zamiešame.
Do samostatnej misky pridáme vajcia a vyšľaháme.
Zo zeleniny vytlačíme šťavu a preložíme do čistej misky.
Pridáme syr a premiešame.
Nalejeme vajcia, pridáme čierne korenie a zamiešame.
Zo zeleninovej zmesi vytvarujeme fašírky.
Potom fašírky obalíme v strúhanke.
Na panvici zohrejeme olivový olej.
Vložíme fašírky.
Z oboch strán ich vysmažíme do zlatista.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU