Zeleninové fašírky: Lahodné a jemné zeleninové fašírky!

Zeleninové fašírky podľa nášho receptu sú aromatické, šťavnaté, jemné vo vnútri a s chrumkavou kôrkou na vrchu.

Tento recept si všetci okamžite zamilujú.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála perfekte rezepte na famózne zeleninové fašírky.

...

Potrebujeme:

1 mrkvu

2 zemiaky

jarnú cibuľku

2 vajcia

2 strúčiky cesnaku

600 g cukety

2 PL krupice

soľ

korenie

Na omáčku:

60 majonézy

60 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

kôpor

Postup:

Z cukety odstránime konce, ošúpeme.

Rozkrojíme na polovicu a odstránime semiačka.

Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Nastrúhanú cuketu vložíme do cedidla, osolíme, premiešame a necháme 15 minút pôsobiť.

Mrkvu a zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Z nastrúhaných zemiakov a cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme ich do čistej misy.

Potom pridáme mrkvu.

 

 

V miske rozšľaháme vajcia a pridáme ich do misy so zeleninou.

Potom pridáme na malé krúžky nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak.

Špachtľou premiešame.

 

 

Ďalej pridáme krupicu, soľ, korenie a premiešame.

Zmes necháme 15 minút odstáť, aby krupica napučala.

 

 

Pripravíme si omáčku: do menšej misky pridáme majonézu, smotanu, cesnak, kôpor.

Lyžicou premiešame.

Zo zmesi vytvarujeme fašírky a poukladáme ich na tvrdú podložku.

 

 

Fašírky smažíme na oleji 2 minúty z oboch strán.

Potom ich vložíme do zapekacej misy a dáme piecť do rúry na 20 minút pri teplote 150°C.

 

 

Lahodné zeleninové fašírky servírujeme so sviežou omáčkou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn