Úžasná CUKETOVÁ čokoládová piškóta: Stačí vám 10 minút a máte najlepší koláčik, chutí lepšie ako hocijaký zákusok!

Skúste pripraviť z cukety jeden fantastický čokoládový dezert.

 

 

Je veľmi jednoduchý a najlepšie je, že cuketu v ňom ani necítiť.

Ak sa tešíte z bohatej úrody, neváhajte a upečte si túto dobrotu ešte dnes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g cuketa

3 ks vajcia

200 g cukor krupica

150 ml olej

250 g biely jogurt

150 g hladká múka

220 g polohrubá múka

3 lžíce kakao

1 ks prášok do pečiva

muškátový oriešok

mletý klinček

Na vrch:

Čokoládová poleva

Na ozdobu:

Mleté orechy alebo pistácie

Postup:

 

 

Rúru predhrejte na 170 °C.

Formu vyložte papierom na pečenie (alebo vymažte maslom a vysypte polohrubou múkou).

Cuketu postrúhajte nahrubo.

 

 

Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny.

Zašľahajte olej.

Nakoniec vmiešajte jogurt.

 

 

Všetky sypké ingrediencie zmiešajte dohromady.

Po lyžiciach vmieste do cesta.

Nakoniec vmiešajte nastrúhanú cuketu.

 

 

Cesto nalejte do formy a pečte asi 35 minút, kým nebude pevná aj v strede.

Po 10 minútach mimo rúry vyberte.

Na mriežke nechajte úplne vychladnúť.

 

 

Nakoniec ozdobte čokoládovou polevou.

A posypte nasekanými alebo namletými orechmi (ja odporúčam pistácie).

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay