Neporovnateľná cuketová pomazánka s cesnakom – najchutnejší recept pod slnkom: Keď príde návštevy, robí sa v tej najväčšej mise!

Túto nátierku robíme počas leta skoro každý týždeň, teda vždy, keď je doma cuketa. Nátierka je ľahká a veľmi chutná, vôbec neobsahuje majonézu a tak si môžete dať bez obáv o štíhlu líniou.

Potrebujeme:

4 cukety

Soľ, mleté korenie (biele aj čierne)

7 strúčikov cesnaku

Petržlenovú vňať

Kyslú smotanu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 uvarené žĺtky

1 lyžičku horčice

Postup:

Cuketu môžeme pripraviť dvomi spôsobmi. Buď sa pripraví na pare alebo jednoducho ju nastrúáme a podusíme na panvici, kým nie je mäkká. Cuketu ochutíme soľou a koreninami. Kým je ešte na panvici, vmiešame do nej aj pretlačený cesnak a ešte chvíľku podusíme. Potom necháme chvíľu vychladnúť a zatiaľ si pripravíme zálievku.

Kyslú smotanu zmiešame s roztlačenými žĺtkami, horčicou a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Zmiešame s cuketou a dochutíme podľa našich požiadaviek. Do nátierky môžete pridať aj syr.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)