Neporovnateľná cuketová pomazánka s cesnakom – najchutnejší recept pod slnkom: Keď príde návštevy, robí sa v tej najväčšej mise!

11739 0

Túto nátierku robíme počas leta skoro každý týždeň, teda vždy, keď je doma cuketa.

Nátierka je ľahká a veľmi chutná, vôbec neobsahuje majonézu a tak si môžete dať bez obáv o štíhlu líniou.

Potrebujeme:

4 cukety

Soľ

Mleté korenie (biele aj čierne)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

7 strúčikov cesnaku

Petržlenovú vňať

Kyslú smotanu

2 uvarené žĺtky

1 lyžičku horčice

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo – do nátierky použijeme len žĺtky.

Cuketu môžeme pripraviť dvomi spôsobmi.

Buď sa pripraví na pare alebo zvolíme druhý spôsob, ktorý preferujem aj ja.

Jednoducho si cuketu nastrúhame a podusíme na panvici, kým nie je mäkká, prípadne sa nastrúhaná cuketa dá aj chvíľu povariť vo vode, je to na vás.

Cuketu ochutíme soľou a koreninami.

Kým je ešte na panvici, vmiešame do nej aj pretlačený cesnak a ešte chvíľku podusíme.

Potom necháme chvíľu vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme zálievku:

Kyslú smotanu zmiešame s roztlačenými žĺtkami, horčicou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Zmiešame s cuketou.

Dochutíme podľa našich požiadaviek.

Do nátierky môžete pridať aj syr – ja používam syr v črievku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár