plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neprekonateľná cuketová zmes na obložené chlebíčky a hrianky: Stačí otvoriť pohár a máte výborné pohostenie aj uprostred zimy!

Ak sa tešíte z bohatej úrody cukety, máme pre vás skvelý tip, ako ju spracovať.

Výborný nápad, ako spracovať úrodu cukety tak, že si ju budete môcť užiť aj uprostred zimy.

 

 

Skúste vynikajúcu cuketovú zmes do pohárov.

Je vynikajúca na chlebíčky, alebo ešte teplé hrianky.

Vyskúšajte tento skvelý domáci recept z letnej zeleniny a nebudete ľutovať.

 

 

Cuketová zmes vám vydrží celý rok, skladujeme ju ako klasické zaváraniny.

Potrebujeme:

1,5 kg cukety zomletej v mlynčeku (môžete zomlieť cuketu so semienkami, alebo očistenú bez semienok)

6 cibúľ

6 strúčikov cesnaku

6 lyžíc sójovej omáčky

1 lyžica zázvoru

1 lyžica sladkej papriky

Štipku pálivej papriky

olej

kečup alebo paradajkový pretlak – pár lyžíc podľa chuti

soľ

6 ks zelených paprík

3 ks ošúpaných  paradajok

pár bobkových listov

trošku mletého nového korenia

mleté čierne korenie

Postup:

Postup je veľmi jednoduchý. Cibuľku si očistíme.

 

 

Nakrájame nadrobno.

Paradajky umyjeme a ošúpeme (ak vám nevadí šupka nemusíte šúpať).

Nakrájame na štvrtinky a pomelieme v mlynčeku na mäso.

 

 

Papriku umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame a rovnako zomelieme v mlynčeku.

Cesnak ošúpeme a tiež zomelieme.

Teraz si nakrájanú cibuľku speníme na oleji.

 

 

Potom pridáme zeleninovú zmes zomletú v mlynčeku.

Pridáme aj ostatné prísady.

Nakoniec vmiešame kečup podľa chuti.

 

 

Dusíme asi 30 min.

Potom plníme čisté poháre a dobre zavrieme viečkom.

Sterilizujeme 20 min.

 

 

Používame na hrianky, na chlebíčky, alebo ako náplň do slaného pečiva.

Ja ju pridávam aj do omáčok, dodá im skvelú chuť.

Vydrží vám celý rok, skladujte ako bežné zaváraniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes