plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketová pomazánka na hrianky

Máte radi hrianky? Ja ich milujem – chrumkavé pečivo je najlepšie s lahodnou domácou pomazánkou. V lete je mojou najobľúbenejšou práve cuketová pomazánka, ktorej sa neviem dojesť. Vyskúšajte ju aj vy, určite nebudete ľutovať.

Máte radi hrianky? Ja ich milujem – chrumkavé pečivo je najlepšie s lahodnou domácou pomazánkou. V lete je mojou najobľúbenejšou práve cuketová pomazánka, ktorej sa neviem dojesť. Vyskúšajte ju aj vy, určite nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

1 kg cukety

1-2 mrkvy

1 cibuľu

2-3 lyžice paradajkového pretlaku

Soľ a korenie podľa chuti

Rastlinný olej

½ lyžičky cukru

Postup:

Cuketu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Cuketu orestujeme na rastlinnom oleji, kým nezhnedne.

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame. Na samostatnej panvici rozpálime olej a orestujeme cibuľu, po chvíli pridáme strúhanú mrkvu a restovanú cuketu. Prikryjeme a necháme spolu dusiť 10 minút za občasného miešania. Potom pridáme pretlak, soľ, korenie, cukor a varíme ďalších 10 minút. Podľa potreby môžeme pridať vodu – ak je omáčka príliš hustá.

Zmes zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom preložíme do mixéra a rozmixujeme tak, aby sme získali konzistenciu pasty. Nátierku skladujeme v chlade v uzatvárateľných pohároch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes