Cuketa je chutná a zdravá zelenina, ktorú si počas leta môžete dovoliť v akomkoľvek množstve podľa youtube.
Pokúste sa ju pripraviť novým spôsobom, vďaka ktorému vám bude v mnohých ohľadoch pripomínať pizzu, ale je omnoho ľahšia a nesmierne chutná.
Táto pochúťka je vhodná aj pre tých ľudí, ktorí sú práve na diéte.
Potrebovať:
500 g cukety
3 stredne veľké vajcia
4 polievkové lyžice múky
1 veľká paradajka
60 gramov tvrdého syra
zväzok kôpru
sušená alebo čerstvá bazalka
soľ podľa chuti
1 čajová lyžička prášku do pečiva
krupica alebo strúhanka
rastlinný olej
Postup:
Umytú cuketu nastrúhajte na hrubom strúhadle.
Šťavu z nej dôkladne vytlačte – pri príprave pokrmu ju už nebudete potrebovať.
V hlbokej miske si k cukete pridajte vajcia a sušenú alebo nasekanú bazalku.
Ak váš syr nie je príliš slaný, môžete pridať trochu soli.
Do vytvoreného „cesta“ pridajte múku, prášok do pečiva a nasekaný kôpor.
Všetko dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladkú konzistenciu.
Formu na pečenie si vymažte rastlinným olejom.
Na dno nasypte trochu strúhanky alebo krupice.
Nalejte na ňu tekuté cesto a rovnomerne ho rozotrite.
Na vrch cesta poukladajte nakrájané paradajky a nastrúhaný syr.
Cuketovú „pizzu“ pečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Po upečení ju vyberte z rúry.
Pred podávaním ju nechajte mierne vychladnúť.
Recept môžete doplniť o akékoľvek akúkoľvek prílohu typickú pre pizzu: napríklad o salámu alebo šampiňóny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Zdroj, titulná foto: